Miks treenida tõukatseks?

  • Kõige õnnelikum labrador on see, kes saab teha seda, milleks ta on loodud
  • Treening aitab koera ja omanik suhet tugevdada
  • Eestis ei saa koer ka näitusetšempioni tiitlit ilma katsetulemuseta
  • Katsed läbinud koer saab rahvusvahelise töösertifikaadi, millega saab näitustel registreerida kasutusklassi
  • Tõukatse on stardisamm jahikatsete või praktiliste jahioskuste poole

2018 kevade koolitustsükkel koos Reeli Kuhi-Thalfeldtiga algab sissejuhatava loengu ja treeninguga, seejärel toimub 5 trennikorda ning tsükkel lõppeb harjutuskatsega.

Treeningute plaan:

  1. Sissejuhatav loeng toimub laupäeval, 7.aprillil algusega kell 12:00 Minu Koer koertekooli treeningsaalis Tabasalus. Sissejuhatavas loengus räägime, mis toimub tõukatsel ning milliseid omadusi ja oskuseid on selle läbimiseks vaja. Loengu lõpus teeme koertele lõbusa testi (juurdetulek kutsumise peale ning esemete toomine) ning teeme koertega läbi mõne lihtsama toomise ja otsimise harjutuse.
  2. Tõukatse trennid toimuvad korra nädalas viiel järjestikusel nädalal. Tegemist on individuaaltreeninguga (st korraga teeb trenni vaid üks koer) ning üks trennikord kestab 30-45 minutit. Soovitan alati vaatama jääda ka teiste koerte treeninguid. 5 treeningkorra jooksul õpetame koerale otsimist ja tutvume erineva saagiga (pardid, varesed, kajakad, faasan, küülik). Harjutame veest toomist ja jäljetööd. Edenemine treeningutes toimub vastavalt iga koera ja koerajuhi võimetele.

Treeningute täpse toimumisaja paneme paika võttes arvesse osalejate eelistusi.  Trennid toimuvad erinevates kohtades Tallinna ümbruses (Vääna, Klooga). Erinevate treeningkohtade kasutamise eesmärgiks on harjutada koera töötama erinevates maastikes. Heade treeningkoha soovituste korral on võimalik trenne läbi viia ka mujal.

  1. Harjutuskatse on hea võimalus selgitada välja, kas koer on juba valmis minema ametlikule tõukatsele. Harjutuskatse viiakse läbi täpselt samamoodi nagu ametlik katse – on sotsiaalne osa, veetöö, maastikust otsimine ja jälg. Osalejad saavad koolitajalt-kohtunikult suulise hinnangu koera ja koerajuhi töö kohta ning soovitusi edaspidisteks harjutusteks. Arvatav harjutuskatse toimumisaeg on pühapäev, 13.mai.

NB! Treeningutel osalevate koerte arv on piiratud – osaleda saab kokku vaid 6-7 koera. Suure huvi korral on võimalik veel ühe treeningrühma lisamine.

Osalemistasu on 95 €, mis sisaldab sissejuhatavat loengut, 5 treeningkorda ning harjutuskatsel osalemist.

Lisainfo: Reeli Kuhi-Thalfeldt, tel 51 86 241, too@labrador.ee
Registreeri tõukatse treeningule siin!

Treeneri tutvustus:

Minu elu on retriiverite koolitamisega seotud alates 2006.aastast, kui minu ellu tuli esimene labrador. Retriiverite tõuomaste katsete koolitusi olen korraldanud alates 2008.aastast. Olen läbinud retriiverite koolitaja kursuse ning EKL-i koerte koolitaja ja katsekohtunike baaskursuse. Koolitustel olen kokku puutunud pea kõigi retriiveri tõugude esindajatega, kuid enim kogemust on mul labradori retriiverite ja kuldsete retriiverite koolitamises. Koeri koolitan peamisest Harjumaal, aga olen koolitamas käinud ka Läänemaal ja Tartumaal. Minu treeningutel osalenud koertest on paljud sooritanud retriiverite tõukatse ning mõned neist on olnud edukad ka retriiverite tasemekatsel ning jahikatsetel.

Minu poolt on kirjutatud kolmeosaline artiklite seeria ajakirjas „KOER“ retriiverite tõuomastest katsetest ja nendeks koolitamisest. Lisaks olen korraldanud ametlikke tõu- ja tasemekatseid ning mitteametlikke harjutuskatseid, samuti ühe veelinnukatse. Mul on olnud võimalus ka mitmel harjutuskatsel olla kohtuniku rollis.

Kodus on mul hetkel 4 labradori, kes käivad jahimehest abikaasaga linnujahil ning vanematel koertel on ka tulemused nii retriiverite tõukatselt, tasemekatselt kui ka erinevatelt jahikatsetelt (veelinnukatse ja verejälg). Seetõttu oman väga laia ülevaadet retriiverile esitatavatest nõuetest erinevates jahi- ja katseolukordades ning selleks vajalikust koolitusest.

Ootan kõiki tublisid labradore treeningutele!